Wil jij ook weten wat voor positieve invloed een salade, sandwich of sap heeft op je lichaam? In ons menu kun je bij alle sandwiches en salades gemakkelijk en snel zien hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) mineralen en vitaminen je binnen krijgt bij Boosty.

Elke voedingsstof heeft een andere werking op het lichaam, maar wat doen ze? Hieronder staat een korte uitleg over de werking van de verschillende voedingsstoffen. Meet niet alleen wat je eet maar WEET ook wat je eet!

Omega 3

Omega-3-vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling.

Voedingsvezels

Voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking.

Calcium

Calcium is nodig voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Ook is calcium vitaal voor het goed functioneren.

Magnesium

Magnesium is nodig voor de botopbouw en speelt een belangrijke rol bij de werking van tal van enzymen, vooral enzymen betrokken bij de energiestofwisseling.

IJzer

IJzer speelt een belangrijke rol bij de vorming van hemaglobine, die nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed.

Vitamine A

Vitamine A of retinol is onder andere nodig voor de opbouw van de huid. Het speelt ook een rol bij de botvorming, het immuunsysteem, de groei en de voortplanting.

Vitamine B12

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor de goede werking van het zenuwstelsel. Het voorkomt.

Vitamine C

Vitamine C is in de eerste plaats belangrijk voor een goede weerstand en werkt als antioxidant. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden en bloedvaten.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor.

Foliumzuur

Foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd, is belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen en de opbouw van DNA.